At være barn af en indsat og komme på besøg i arresten

Klik på billedet og se det hæfte, som indsatte kan sende til deres børn for at fortælle om forholdene i Randers Arrest. Kilde: Kriminalforsorgen

Vi tror nok alle, at vi ved, hvordan livet leves i arresten, men gør vi nu også det? Og kan vi på nogen måde forestille os, hvordan det er at være barn og have far eller mor i fængsel?

Du kan få et indtryk af det, når fængselsbetjent ved Randers Arrest Maibritt Rold Jeppesen onsdag d. 15. januar kl. 19.00 holder et noget anderledes og følelsesladet foredrag på Fårup Skole med Fårup Menighedsråd som arrangør.

I 2012 blev der indgået en aftale med kriminalforsorgen om, at der skulle sætte fokus på børn af indsatte. Det vakte Maibritt Rold Jeppesens interesse. Som er samt børneansvarlig fængselsbetjent i Randers Arrest og selv mor til tre børn. Hun havde ofte mødt børn til indsatte, set deres triste og ofte uforståelige ansigter. Derfor var det vigtigt for hende at kunne gøre en forskel for disse børn.

– Det er jo ikke børnenes skyld, at mor eller far sidder i fængsel. Men bliver der ikke snakket med dem om dette, påtager de sig hurtigt skylden, konstaterer hun.

– Det er rart, at man kan gøre en forskel i en ellers travl og hektisk hverdag i arresten. Der skal ikke meget til at begejstre et barn, blot et lille smil, en slikkepind, eller blot det, at man er der. Det giver ro og tryghed hos både børn og forældre.

Alt dette samt livet i arresten vil Maibritt Rold Jeppesen fortælle om onsdag d. 15.februar kl.19.00 på Fårup Skole.